Botox i Göteborg

Första gången jag kom i kontakt med botox och fillers var när jag gick till en salong för att försöka bli av med mina rynkor i pannan. Jag har en stark ovana att alltid gå runt med lite spänd panna av någon anledning, det har så klart satt sina spår i form av ganska djupa fåror. Samtidigt som jag fixade min panna skulle jag göra en filler i mina läppar, kanske inte en helrenovering men ändå.

Skillnaden blev i alla fall stor! Jag minns att jag var väldigt skeptisk mot att spruta in så kallat nervgift i pannan (botulinumtoxin), men flera år tidigare hade jag hört talas om att botox också användes för att minska handsvett och spänningshuvudvärk. Då tänkte jag att om det används i ett medicinskt syfte så finns det mängder med forskning om detta och om jag bara går till en riktigt bra klinik (jag gjorde botox i Göteborg) så skulle det nog inte vara någon fara.

Botox i sjukvården

Första gången jag gjorde botox så var det i ett rent kosmetiskt syfte och jag blev lite förvånad över hur starkt jag reagerade på botoxinjektionen. Terapeuten blev också förvånad över att jag var så känslig, så jag blev aningen ojämn i ansiktet då ena ögonbrynet föll lite längre ner än det andra. Efter lite drygt 6 månader gjorde jag om injektionen som denna gången gjordes aningen mildare och då blev det riktigt snyggt.

Efter andra injektionen blev det fler och jag höll på under några år att injicera botox på olika delar i ansiktet. Efter att jag hade kommit i kontakt med botox började jag tänka på min spänningshuvudvärk som allt som oftast utvecklades till migrän. Ibland fick jag migrän med synbortfall och ibland drabbades till och med talet och då var det riktigt otrevligt.

Botox mot migrän

Jag läste på mer och mer om botox som användes i medicinskt syfte för att ta bort olika grader av ”kramper” i muskler. Här fick jag också information om hur många lyckade behandlingar mot migrän som hade gjorts och jag tänkte att jag skulle prova detta nästa gång istället för att fixa pannan.

Efter att jag hade skaffat mig mängder med information som underlag för mitt beslut så började jag ta botox regelbundet, var sjätte månad, för att försöka dämpa min spänningshuvudvärk och migrän. Detta var det bästa beslut någonsin! Jag känner direkt när det är dags för nästa injektion för då börjar migränen komma tillbaka, så då är det bara att boka tid för ny injektion.