Noter och notböcker

Visst hade det varit trevligt om man kunde spela ett instrument? Oavsett om det är piano, klarinett, gitarr eller något annat instrument. Själv skulle jag aldrig kunna tänka mig att vara utan musiken, att sätta sig vid pianot och bara låta fingrarna dansa över tangenterna är något så otroligt befriande. Jag lärde mig att spela piano och att läsa noter sent i livet då jag var fyrtio år. Men jag älskade det från första stund. Helt plötsligt en dag fann jag mig själv på en sida på nätet som sålde noter och notböcker (läs mer) och efter fyrtio minuter ”i affären” hade jag beställt både noter och notböcker för piano.

Att läsa noter

Nu har jag väldigt lätt för att läsa noter och redan när jag var liten och gick i mellanstadiet, så lärde jag mig att läsa noter då jag spelade blockflöjt (som nästan alla i min klass gjorde. Men när kraven på mig och min spelning ökade i takt med att jag lärde mig mer och mer, så tyckte jag att det blev jobbigt, och slutade spela piano kort därefter. Det var den karriären! Hur som helst, när jag blev vuxen så var det en annan grej för då bestämde jag själv vad jag ville göra och vilket instrument jag ville spela och inte enbart för att min mamma blev besviken för att jag inte spelade piano.

Köpa notböcker

När jag var yngre så fanns det ingen digitalisering som det gör idag och därför fick man ta en tur till affären för att köpa noter och notböcker. Jag började med pianolärare som det inte gick så jättebra med, han var alldeles för snäll mot mig och till slut hade han inget förtroende eller respekt kvar i mina ögon. Därefter fick jag en tant som var urtråkig och sur, sedan kände jag att jag inte var tillräcklig, så jag hoppade av. Sedan har det dröjt i 20 år och NU ska jag ha en 50 års fest till hösten där jag själv ska spela piano.