Först till kvarn- lägenheter

Visste du att det finns fler alternativ till att hitta en ledig lägenhet än att behöva stå i de traditionella bostadsköerna i flera år? Det här med att hitta lediga lägenheter, framför allt i storstäderna, har länge varit ett problem och väldigt svårt för många människor eftersom det nästan alltid innebär att stå i bostadskö i många, många år. I många fall i så pass många år att när det väl blir din tur att stå först i kön så är det inte relevant längre.

Måste vara först till kvarn med sin intresseanmälan

För inte alltför längesedan fick jag nys om ett helt nytt sätt att få tag på en ledig lägenhet på ett annat sätt än just bostadsköer. Detta är ett sätt som ökar chanserna till att hitta en lägenhet betydligt mycket snabbare. Jag pratar om något som kallar först till kvarn lägenheter och innebär precis just det, att man måste vara först till kvarn med sin intresseanmälan. Det finns många fastighetsägare och hyresvärdar som publicerar sina lediga lägenheter och erbjuder denna till den person som helt enkelt varit först med att anmäla sitt intresse.

Finns bra prenumerationstjänster att ta del

Visst låter det bra? Det gäller dock att vara snabb med sin anmälan, men det finns bra prenumerationstjänster att ta del av om man inte har tid till att sitta själv och leta lägenheter på dagarna. I de fallen registrerar man vad det är för typ av lägenhet man är ute efter varpå du får notiser via telefon och/eller mejl så fort det publiceras någonting som stämmer överens med dina angivna önskemål. Jag tycker verkligen att detta är ett riktigt bra sätt för oss som in redan stått i en bostadskö sedan flera år tillbaka, att få tag i ett förstahandskontrakt.