Brandsäker ventilation med luftspalt takfot

Om du har ett trähus skulle jag rekommendera att du kontrollerar hur brandsäker din ventilation är. Det kan till exempel vara så att luftspalten till takfoten behöver justeras. När vi kontrollerade hur brandsäker vår villa var upptäckte vi svagheter i vår takkonstruktion. När det kommer till ventilation och brandsäkerhet i huset är min åsikt att man bör ta hjälp av experter. Vi är tacksamma att vi gjorde det. Som jag förstår det finns det flera olika lösningar när det kommer till takfot med eller utan luftspalt. Det finns konstruktioner som inte behöver det alls, och det finns byggnader där brandrisken ökar om det saknas. Om du är osäker kring detta skulle jag rekommendera att du alltid dubbelkollar. Jag antar att moderna och nybyggda hus med största sannolikhet redan kommer att ha detta på plats, men bor du som oss i ett gammalt trähus byggt av en farförälder så kan det vara bra att kontrollera en extra gång. Min farfar var i och för sig en mycket duktig snickare, men han hade en förmåga att gå på känsla vid sina byggen.