Då var det dags för mössor och vinterhandskar igen

Varje år vid den här tiden brukar jag se över förrådet av mössor och vinterhandskar. Med tre halvvuxna barn i familjen brukar ett antal mössor och handskar / vantar försvinna spårlöst varje år. Och många vantpar är inte längre ett par, utan en udda vante utan sin maka.

Jag plockar fram alla mössor och vinterhandskar och kollar hur många varje familjemedlem har och om de fortfarande är fräscha och rätt storlek. Det brukar bli ett samlat inköp från någon webshop och det får alla vara nöjda med.

Förra året slog vi nog rekord eftersom det bara fanns två mössor i mösslådan. Vart alla andra tagit vägen är en stor gåta som vi nog aldrig får svar på. Det blev i alla fall inköp av tretton mössor förra hösten. En tjockare och en tunnare per person, samt en träningsmössa. När man ska köpa så många gäller det att leta upp mössor av bra kvalitet till vettiga priser. Inga märkesmössor för flera hundra spänn här.

Min favoritmössa

Jag har en favoritmössa som faktiskt levt kvar i en sju åtta år. Det är en bomullsmössa med fleecefoder som jag fått som reklam från ett åkeri. Den mössan hänger med under kalla promenader och skidturer under vintern.

När jag nu ska köpa nya mössor hoppas jag hitta några liknande till de andra familjemedlemmarna eftersom den är en perfekt träningsmössa. Sen ska jag själv ha en tjockare mössa och vill gärna ha en med öronlappar. Jag avskyr mössor som inte går ner över öronen. Och vanliga toppluvor har en tendens att åka upp hela tiden så att öronen blir bara.

Vinterhandskar

När jag kallar det för vinterhandskar menar jag handskar som är fodrade med thinsulate eller något linkande och inte tunna skinnhandskar. Nu när barnen blivit lite större vill de inte längre ha vantar utan föredrar handskar. Och ni som har kids som är ute jämnt vet att en handske försvinner då och då. Jag brukar köpa flera par likadana handskar. Har man då lite tur så är det inte alltid samma handske som försvinner. Och då behöver man inte köpa två nya par utan kan para ihop handskarna så man åtminstone har ett helt par kvar.