Tips på badrumsbelysning

Jag tänkte prata lite om hur man kan lysa upp sitt badrum. På ”stenåldern” hade man väl en klotlampa i taket som lyste upp gulbruna våtrumstapeter och en enkel spegelskiva. Med åren har allt fler lösningar för badrumsbelysning kommit och allt fler upptäcker att badrummet kan vara en vacker plats som blir ännu snyggare med rätt belysning.

Mitt första tips är en klassiker som många nog inte för tummen ur att genomföra trots att de blir påminda om det på film och tv hela tiden. Levande ljus. Bygger du om ett badrum, se till att det finns plats för ljusstakar, värmeljus och doftljus. Badet får en helt ny dimension med några tända stearinljus och alla andra ljus släckta. Har du hyllplats kan du också ställa annat där, allt från krukväxter med någon liten växtbelysning i till små skyltställ där du kan ställa tidningar eller foton, skyltställ kan vara svårt att hitta i ”vanliga” butiker”, så jag kan rekommendera företag som mest säljer till företag för att hitta sådana. Är det transparent kan det vara fint om det lyses upp bakifrån.

Har du stora speglar finns det lampor som kan monteras på en spegel, t ex små klotlampor med mjukt ljus. Tänkt på att spegeln måste vara ordentligt förankrad i väggen, den kan inte vara limmad.

Var inte rädd att använda belysning som man vanligen inte har i badrum (bara den är våtrumssäkrad eller vad det heter), t ex golvlampor och ljusslingor.

Ett tips för att få tag på lampor till bra pris är att titta mycket på internet och jämföra på många olika sajter innan man slår till. Några bra sajter att börja titta på är: Pricerunner, Stayhome, Ikea.

Mitt sista tips är att ha någon form av lagerhylla i trä & plåt inne i badrummet. Med en lagerhylla i badrummet finns det alltid någonstans att ställa toapapper, tidningar och annat.